POLEN

Vi stöttar olika organisationer på plats i Polen:

I Lublin stöttar vi Krzysztof Bujko och hans familj som driver SOS Foundation of Lublin, där utsatta kvinnor med barn får bo och därifrån slussas de efterhand ut till ett annat boende där det även bor 6 st äldre hemlösa kvinnor som hjälper till.

De tar emot Trafficingoffer från hela Polen, de driver ett härbärge för hemlösa män, hjälper befolkningen runt om med kläder och husgeråd och mindre möbler. Vi bidrar med både material och ekonomisk hjälp.
Det är dit våra transporter går och de har ett lagerutrymme där de lastar av allt och därifrån fördelar ut.

I Polen stöttar vi även Nunnor i staden Siedlce, de driver ett gruppboende för utvecklingsstörda pojkar/män från 13 år och uppåt.

I samma stad så hjälper vi CIS, Centrum för social integration, de ligger under Caritas som är en internationell katolsk hjälporganisation. Där bedriver de utbildningar bla:

  • Sömmerskor
  • Florister
  • Svetsare
  • Storkök
  • Äldrevård
  • Rotslöjd

Vi stöttar genom att skicka material till dessa utbildningar, ex dina välanvända plastblommor blir fina skapelser i ett blomsterarrangemang, trasig dragkedja i jackan fixar sömmerskorna till och jacka blir som ny mm.


LITAUEN

I Litauen stöttar vi på 3 olika platser:

Irma bedriver Jourhem för utsatta mammor och deras barn. Hon har även matutlämning och driver ett fritidshem.

Grazina har fosterhem och har genom åren tagit hand om ett stort antal barn och många har idag blivit vuxna och har egna barn, hon är fortfarande en stor del i deras liv.

Viltisföreningen driver Viltishemmet, det är en gruppbostad för utvecklingsstörda barn och deras familjer.

I både Polen och Litauen så är det fortfarande väldigt fattigt och klyftan är stor mellan rikedom och fattigdom.
Vi har i över 25 år stöttat dessa organisationer och vi vet att allt vi skickar, både material och pengar går till rätt sak.

Det har funnits ett stort behov av att stötta utvecklingsstörda då de ”gömdes” undan av myndigheter, lik väl hjälpen till utsatta kvinnor och barn, idag kör till och med polisen dom till Centret, det är ett stort steg i rätt riktning.