Tack för uppskattningsord för vårt arbete. Det är väldigt viktigt för oss och kan ha stor betydelse för framtiden för våra nya invånare. Vi försöker koppla samman familjerna till människor som redan är med oss med dem som fortfarande är i Ukraina. Igår lyckades vi ta med oss systern till tjejen som har bott hos oss i 2 dagar. Jag tog med henne från gränsen och nu är de båda trygga hos oss. Pojkarna på fotot springer runt och leker idag, igår var de ledsna och grät. Jag är säker på att barnen kommer att vara de första att glömma krigets fasa. En utmärkt idé att ni vänder er till svensk press med en vädjan om att stödja ukrainska krigsflyktingar och att informera ert samhälle om vad som händer i Ukraina och Polen. Tack för detta! Idag söker jag jobb för 2 kvinnor från en stor ukrainsk familj. Mormor kommer att bo hos barnen och mamma och moster kommer att vilja jobba. Jag är full av optimism eftersom jag tror att jag kommer att kunna hitta ett jobb åt dem. Tack igen för allt.

Hälsningar/Krzysztof